Toros Çorbası

/ / Ayin Spesiyalleri

Kaç Kişilik: 6 Kişilik    Hazırlama süresi: 20 dakika     Pişirme Süresi: 25 dakika

Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta akı
  • Yarım su bardağından fazla sıcak su
  • 2 litre et suyu
  • tuz, karabiber

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 50 gr. tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Toros Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine bulgur, irmik, tuz ve karabiberi koyup üzerine yarım su bardağından fazla sıcak suyu ekliyoruz. 2-3 dakika kapalı tutup kabarmasını bekleyiniz.
  • Demini almış karışıma yumurta akını ve rendelenmiş soğanı ekleyip iyice yoğurun. Hamur haline gelen malzemeyi küçük nohut büyüklüğünde yuvarlayarak köfteler yapınız. (Köfteleri yuvarlarken arada elinizi suya batırın ki elinize köfteler yapışmasın.)
  • Hazırlanan köfteleri kaynar haldeki 2 litre et suyu tenceresine atınız.
  • Köfteler pişene kadar yaklaşık 10 dakika kaynatmaya devam ediniz. Üzerine haşlanmış nohutları ilave ederek 5 dakika daha kaynatmaya devam ediniz.

*** Terbiyenin hazırlanması: Ayrı bir kaba yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu koyup çırpıyorsunuz. Kaynamakta olan köfte suyundan 1 kepçe alarak terbiyemizin içine çırparak yavaş yavaş ilave ediyoruz.

  • Ayrı bir kapta hazırlamış olduğumuz terbiyeyi yoğurdun kesilmemesi için karıştırarak ocaktaki çorbamıza yavaş yavaş ekliyoruz. Ocağın altını en kısığa getirip 2 – 3 dakika daha kaynatıp çorbanın altını kapatınız.
  • Ayrı bir tavada kızdırdığınız tereyağı ve sıvı yağına, pul biberi ve toz biberi ekleyerek hafif yakınız.
  • Servise hazır hale gelen çorbanızın üstüne, sosunuzu ilave ederek sıcak sıcak yiyiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir