
Kaç Kişilik: 6 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme Süresi: 25 dakika
Malzemeler
- 1 su bardağı toz tarhana
- 7,5 su bardağı sıcak et suyu
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 diş sarımsak
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı toz tarhanayı 1,5 su bardağı sıcak et suyu ile karıştırıp yumuşaması için bekletiniz.
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyip, 2- 3 dakika kadar kavurunuz.
- 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı naneyi katıp, karıştırınız. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave ediniz.
- Kalan 6 su bardağı sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
- Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis ediniz. Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.