info@pirlantayemek.com.tr

Pırlanta Yemek

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Hizmetlerimiz
  • Tesisimiz
  • Kariyer
  • İletişim
0 (232) 281 2400

Tarhana Çorbası

by admin / Çarşamba, 04 Aralık 2019 / Published in Ayin Spesiyalleri

Kaç Kişilik: 6 kişilik             Hazırlama süresi: 20 dakika                 Pişirme Süresi: 25 dakika

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz tarhana
  • 7,5 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

  • 1 su bardağı toz tarhanayı 1,5 su bardağı sıcak et suyu ile karıştırıp yumuşaması için bekletiniz.
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını da ekleyip, 2- 3 dakika kadar kavurunuz.
  • 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı naneyi katıp, karıştırınız. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave ediniz.
  • Kalan 6 su bardağı sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
  • Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis ediniz. Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram'da Bizi Takip Edin

Something is wrong.
Instagram token error.
İzmir Sosyal Medya Yönetimi
TOP