info@pirlantayemek.com.tr

Pırlanta Yemek

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Hizmetlerimiz
  • Tesisimiz
  • Kariyer
  • İletişim
0 (232) 281 2400

Portakallı Kereviz

by admin / Cumartesi, 02 Kasım 2019 / Published in Ayin Spesiyalleri

Kaç Kişilik: 4 kişilik     Hazırlama süresi: 30 dakika     Pişirme Süresi: 40 dakika

Malzemeler

  • 5 adet orta boy kereviz
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet orta boy taze sıkılmış portakal suyu (2 su bardağı)
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Dikkatlice soyduğumuz kerevizi, iri küpler halinde doğrayıp, kararmaması için limonlu suda 10 dakika bekletiniz.
  • Kabuğunu soyduğunuz patatesi kerevizler ile uyumlu olacak büyüklükte doğrayın. Kereviz yapraklarını ayıklayıp ayrı bir kenara ayırın. Soyduğunuz havuçları halka halka dilimleyin. Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
  • Geniş tabanlı bir tencerede kızdırmış olduğunuz zeytinyağına, önce kuru soğanları (dirilikleri gidene kadar) kısa süre soteleyin. Ardından halka havuç dilimlerini katıp soteleme işlemini sürdürün.
  • Kereviz ve patates dilimlerini katıp yavaşça karıştırın. Arzuya göre ince ince doğradığınız kereviz yapraklarını tencereye ilave ediniz.
  • Taze sıkılmış portakal suyu, su, toz şeker, un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Kapağı kapalı tencerede kaynamaya bırakın.
  • Portakallı sos karışımı kaynamaya başladığında kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirme işlemini sürdürün. Kapağı kapalı olarak soğuttuğunuz portakallı kereviz yemeğini maydanoz ya da kereviz yapraklarıyla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram'da Bizi Takip Edin

Something is wrong.
Instagram token error.
İzmir Sosyal Medya Yönetimi
TOP