
Kaç Kişilik: 4 kişilik Hazırlama süresi: 30 dakika Pişirme Süresi: 40 dakika
Malzemeler
- 5 adet orta boy kereviz
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy patates
- 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet orta boy taze sıkılmış portakal suyu (2 su bardağı)
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır?
- Dikkatlice soyduğumuz kerevizi, iri küpler halinde doğrayıp, kararmaması için limonlu suda 10 dakika bekletiniz.
- Kabuğunu soyduğunuz patatesi kerevizler ile uyumlu olacak büyüklükte doğrayın. Kereviz yapraklarını ayıklayıp ayrı bir kenara ayırın. Soyduğunuz havuçları halka halka dilimleyin. Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
- Geniş tabanlı bir tencerede kızdırmış olduğunuz zeytinyağına, önce kuru soğanları (dirilikleri gidene kadar) kısa süre soteleyin. Ardından halka havuç dilimlerini katıp soteleme işlemini sürdürün.
- Kereviz ve patates dilimlerini katıp yavaşça karıştırın. Arzuya göre ince ince doğradığınız kereviz yapraklarını tencereye ilave ediniz.
- Taze sıkılmış portakal suyu, su, toz şeker, un ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Kapağı kapalı tencerede kaynamaya bırakın.
- Portakallı sos karışımı kaynamaya başladığında kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirme işlemini sürdürün. Kapağı kapalı olarak soğuttuğunuz portakallı kereviz yemeğini maydanoz ya da kereviz yapraklarıyla süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın.