Lokma Tatlısı

/ / Ayin Spesiyalleri

Su ve şeker tencereye eklenip yaklaşık 15 dakika kaynatılır. Ocaktan almaya yakın limon damlatılır ve soğuması için kenara alınır.Diğer tarafta maya şerbet ile eritilir. Unun ortası açılır ve içine şerbetli maya ve tuz eklenip karıştırılır. Akabinde ılık suda eklenip karıştırılır. Boza kıvamına gelince kaynar su eklenip el ile hızlı hızlı çırpılır. Eğer hala koyu ise kek hamuru gibi olana kadar kaynar su eklenir ve 25-30 dakika dinlenmeye bırakılır. üzeri kabuk bağlayınca pişmeye hazırdır. Dinlenen hamur el ile hafif toplanır. Hamur çok cıvık bir yandan da sakız gibi olması lazım. Avuç içiyle fındık büyüklüğünde sıkılıp üzeri doğru çıkan hamur yağlanmış yemek kaşığı ile alınıp kızgın yağda kızartılır. Yağın çok kızgın olması lazım. Pişen lokmalar hemen şişip yağın üzerine çıkar. Pişmesi için kepçe ile lokmalar karıştırılır. Pişen ve kızaran lokmalar soğuk şerbete atılır ve şerbetin içine çekmesi sağlanır. Afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir