
Kaç Kişilik: 1 tepsi Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme Süresi: 25 dakika
Malzemeler
- 200 gr. tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- 1 su bardağı ceviz içi
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbeti için:
- Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlamak için:
- Tereyağı ve şekeri bir kapta, şeker eriyene kadar çırpın.
- Yumurta ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Hindistan cevizi, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın.
- Son olarak vanilyayı ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Ceviz büyüklüğündeki kurabiye hamurunu önce süte, daha sonra haşhaş tohumlarına bulayın.
- Son olarak cevizi tam ortasına batırıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında boşluklar olacak şekilde dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Pişen ve hala sıcak olan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekene kadar bekletin.
- Tatlı, şerbeti çektikten sonra servis edin.
Sevdiklerinizle afiyet olsun.