Haşhaşlı Sultan Tatlısı

/ / Ayin Spesiyalleri

Kaç Kişilik: 1 tepsi      Hazırlama süresi: 15 dakika      Pişirme Süresi: 25 dakika

Malzemeler

  • 200 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

 

 

Üzeri için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı ceviz içi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Şerbeti için:

  • Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlamak için:

  • Tereyağı ve şekeri bir kapta, şeker eriyene kadar çırpın.
  • Yumurta ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Hindistan cevizi, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Son olarak vanilyayı ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Ceviz büyüklüğündeki kurabiye hamurunu önce süte, daha sonra haşhaş tohumlarına bulayın.
  • Son olarak cevizi tam ortasına batırıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında boşluklar olacak şekilde dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Pişen ve hala sıcak olan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekene kadar bekletin.
  • Tatlı, şerbeti çektikten sonra servis edin.

 

Sevdiklerinizle afiyet olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir