info@pirlantayemek.com.tr

Pırlanta Yemek

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Hizmetlerimiz
  • Tesisimiz
  • Kariyer
  • İletişim
0 (232) 281 2400

BALKABAĞI TATLISI

by admin / Çarşamba, 04 Aralık 2019 / Published in Ayin Spesiyalleri

Malzemeler

  • 600 gr. bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Püf Noktası*** Yeşil rengi kalmayacak şekilde, dış kabuğunu soyduğumuz bal kabağını dilimledikten sonra toz şekerinde geceden bekletirseniz şekerin tamamı eriyerek kabakla özleşerek kendini suyunu salacaktır. Kendi suyunda kabaklarımızı haşlarken içine 2-3 damla limon suyu damlata bilirsiniz.

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağının yeşil ve sert kısımlarını soyuyoruz ve iki parmak kalınlığında doğruyoruz.
  • Bol suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Kabakların üzerlerine toz şekeri serperek 1 gece buz dolabında bekletiniz.
  • Suyunu salan kabaklarımızı ocağa alıp, kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. (Kabaklar cinsine göre suyunu salmamış ise 1 bardak su ilave edilebilir)
  • Yumuşayıp, suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ocaktan alın. Hafif soğuduktan sonra dinlenmeye bırakınız.
  • Tahini servis tabağındaki bal kabakların üstünde gezdirin, ince çekilmiş ceviz içi süslemesiyle servis edin.

Sevdiklerinizle afiyet olsun.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram'da Bizi Takip Edin

Something is wrong.
Instagram token error.
İzmir Sosyal Medya Yönetimi
TOP