
Malzemeler
- 600 gr. bal kabağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Püf Noktası*** Yeşil rengi kalmayacak şekilde, dış kabuğunu soyduğumuz bal kabağını dilimledikten sonra toz şekerinde geceden bekletirseniz şekerin tamamı eriyerek kabakla özleşerek kendini suyunu salacaktır. Kendi suyunda kabaklarımızı haşlarken içine 2-3 damla limon suyu damlata bilirsiniz.
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bal kabağının yeşil ve sert kısımlarını soyuyoruz ve iki parmak kalınlığında doğruyoruz.
- Bol suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Kabakların üzerlerine toz şekeri serperek 1 gece buz dolabında bekletiniz.
- Suyunu salan kabaklarımızı ocağa alıp, kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. (Kabaklar cinsine göre suyunu salmamış ise 1 bardak su ilave edilebilir)
- Yumuşayıp, suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ocaktan alın. Hafif soğuduktan sonra dinlenmeye bırakınız.
- Tahini servis tabağındaki bal kabakların üstünde gezdirin, ince çekilmiş ceviz içi süslemesiyle servis edin.
Sevdiklerinizle afiyet olsun.